Технически университет – София избра най-добрите студентски проекти за финансиране в 2024
- Публикувано от Владислав Славов
- Категории Новини
- Дата декември 21, 2023
- Коментари 0 Коментара
Завърши оценяването на втория етап от конкурса „Студентски иновационен хъб“ – сесия 2024, организиран от Технически университет – София. През този етап, 35 студенти демонстрираха своите иновативни идеи чрез 16 проекта, като всеки от тях показа отлични умения и креативност. Седемчленната жури комисия, след внимателен преглед и оценка, избра 10 проекта за предложение към ректора за финансиране:
Проектът на Александър Цветомилов Дилчев „Полихроматична осветителна система за зимни спортове при различни метеорологични условия“с ментор доц. д-р Димитър Тодоров Павлов, ЕФ
Проектът на Биляна Генова „Биосфера за отглеждане на растения“ с ментор доц. д-р Боряна Георгиева Георгиева, МФ
Проектът на Бранимира Маркова и Димитър Тодоров „Прототип на микро-водна турбина, генерираща енергия за осветление на санитарните помещения в ТУ-София“ с ментор доц. д-р Деница Маринова Згурева-Филипова“, Технически колеж – София
Проектът на Георги Николаев Балев (ФЕТТ) „Стенд за изпитване на маломощни електрически двигатели за превозни средства GBVD“ с ментор доц. д-р Владимир Владимиров Димитров“, ФЕТТ
Проектът на Дияна Иванова Костадинова (СФ) „ПорТУкал“ с ментор Димитър Бориславов Манов
Проектът на Йордан Александров Младенов (ФТ), Мартин Николов Грошев(ФЕТТ) и Стефан Димчев Димитров (ФА), „Разработване и изграждане на стенд за тестване на реактивен двигател“ с ментор гл. ас. д-р Димитър Георгиев Гинчев, ФТ
Проектът на Кирил Борисов Матев и Марио Динков Марков „Иновативен софтуер за намиране на парко места“ с ментор доц. Върбинка Стоянова, ФКСТ
Проектът на Виктор Божидаров Младенов „Иновативно мобилно приложение за персонализирани фитнес тренировки“ с ментор доц. д-р Иван Стефанов Станков, ФКСТ
Проектът на Десислава Динкова Томова , Семиха Хюсеинова Сюлейманова, Маргарите Георгиева Митева „Разработване на технология за получаване на безглутенов хляб с квас, обогатен с маслиново кюспе“ с ментор доц. д-р Гьоре Наков, Колеж – Сливен
Проектът на Симона Балинова Банчева и Доника Иванова Иванова „Получаване на млечно-кисел десерт обогатен със семена от нар“ с ментор проф. д-р Настя Василева Иванова, Колеж – Сливен
Предишен пост: